[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/19\/xw.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/19\/100x73\/xw.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/19\/xw.jpg","size":"163.14","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Leverkuzen u finišu izbjegao poraz u Londonu, Roma još jednom savladala rosonere, veliki uspjeh Atalante

Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Olimpika iz Marseja su se plasirali večeras u polufinale Lige Evrope.

Roma je na "Olimpiku" savladala Milan 2:1, Atalanta je izgbila od Liverpula 1:0, ali je prošla dalje, jer je u prvom susretu slavila 3:0, dok je Leverkuzen remizirao sa Vest Hemom (1:1).

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena su u nedjelju proslavili prvu, istorijsku, titulu u Bundesligi, a večeras su se plasirali u polufinale Lige Evrope.

Nakon pobjede (2:0) u prvom meču "farmaceuti" su večeras remizirali sa Vest Hemom (1:1) pa su i dalje bez poraza u ovoj sezoni. A odigrali su 44 utakmice.

Vest Hem je do prednosti stigao u 13. minutu kada je Antonio, nakon centaršuta Bovena, zatresao mrežu.

Leverkuzen je izjednačio u 89. minutu, a strijelac je bio Frimpong, koji se iskupio za nevjerovatan promašaj par minuta ranije.

Dobru utakmicu odigrali su Roma i Milan, a na kraju je slavila "vučica" 2:1 i nakon pobjede u prvom meču (1:0) potvrdila prolazak među četiri najbolje ekipe.

Rimljani su poslije 22 minuta vodili 2:0, a strijelci su bili Manćini i Dibala. Nakon toga je Roma ostala sa igračem manje, jer je isključen Čelik, pa je Milan do kraja samo ublažio poraz, a strijelac je bio Gabija.

Istorijski uspjeh je ostvarila Atalanta, koja se prvi put u istoriji plasirala u polufinale Lige Evrope. "Boginja" je večeras izgubila na domaćem terenu od Liverpula 1:0, ali je sačuvala prednost iz prvog meča kada je na "Enfildu" bila ubjedljiva.

"Redsi" su jedini gol postigli u sedmom minutu, a strijelac je bio Salah iz penala.

Marsej je nakon penala eliminisao Benfiku (3:2) nakon što je poslije 120 minuta bilo 1:0 za francusku ekipu.

Francuski tim je gol minusa iz prvog meča (Benfika u prvom susretu slavila 2:1) nadoknadio u 79. minutu, a strijelac je bio Faris Mumbanja.

U produžecima nije bilo pogodaka, pa su uslijedili penali, a za francusku ekipu su pogodili Korea, Kongdobija i Balerdi. Na drugoj strani su precizni bili Kokču i Otamendi, dok je Di Marija pogodio stativu, a Lopes zaustavio Silvu.

U polufinalu će igrati Marsej i Atalanta, odnosno Roma i Leverkuzen.

izvor:Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!