[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/13\/as.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/13\/100x73\/as.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/13\/as.jpg","size":"64.03","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Legendarni Brazilac prisjetio se dana provedenih u Španiji

Legendarni brazilski napadač, Ronaldo priznao je da nikada nije želio da napusti Barselonu.

Brazilac je u Barsu stigao 1996. iz PSV i ostao samo jednu sezonu. Uslijedila je selidba u Inter, a potom u Real, Milan i na kraju Korintijans.

"Htio sam da produžim saradnju sa Barselonom, a potom odem na odmor u Brazil. Onda su me oni zvali nekoliko dana kasnije i kazali da to nije moguće. Želio sam da ostanem", prisjetio se Ronaldo. 

Nekoliko godina kasnije uslijedio je novi poziv iz Španije i Brazilac je karijeru nastavio u Realu. Bile su to godine čuvenih Galaktikosa.

"San mi je bio da jednog dana zaigram za Real i borio sam se da se ostvari. Roberto Karlos mi je - dok smo igrali u reprezentaciji - uvijek govorio šta Real predstavlja navijačima. Želio sam da se uvjerim u njegove riječi, a na kraju je ispalo da je Real veći klub nego što sam mislio."

Legendarni Zuba prisjetio se dana u Madridu.

"Uvije su bila velika očekivanja i veliki pritisak, jer smo imali najbolje igrače. Na kraju, Galaktikosi su bili grupa momaka, koja je promijenila način poslovanja u fudbalu", prisjetio se Ronaldo.

                                                                                                                                                                                                                       izvor; vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!