[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/06\/sergej-lavrov-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/06\/100x73\/sergej-lavrov-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/06\/sergej-lavrov-2.jpg","size":"62.98","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Lavrov: Razgovori o dodatnoj proizvodnji ruske vojne opreme u Indiji

Rusija i Indija razgovaraju o "dodatnoj" proizvodnji ruske vojne opreme u Indiji, rekao je u utorak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

To bi, kako navodi Reuters, moglo uzrokovati nezadovoljstvo Sjedinjenih Država koje ne gledaju povoljno na zemlje koje su uključene u vojnu trgovinu s Moskvom.

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare s indijskim ministrom vanjskih poslova Subrahmanyamom Jaishankarom, Lavrov nije precizirao kakva bi se oprema moglo proizvoditi u Indiji.

Zvaničnici obje zemlje rekli su da njihove vlade već nekoliko godina razgovaraju o mogućnosti izrade ruskih vojnih helikoptera u Indiji.

- Potvrdili smo svoju odlučnost prema razvoju vojno-tehničke saradnje - rekao je Lavrov na brifingu, prenosi Reuters.

Indija je po licenci napravila ruske borbene avione MiG i avione Su-30, a dvije zemlje su sarađivale na razvoju i proizvodnji nadzvučnih krstarećih raketa BrahMos u Indiji.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!