[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/22\/albin-kurti-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/22\/100x73\/albin-kurti-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/22\/albin-kurti-2.jpg","size":"45.24","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Kurti ponudio da se uklone privremene registarske oznake i za Srbiju i Kosovo

Kosovski premijer Albin Kurtu ponovio je u srijedu da je odluka o reciprocitetu registarskih oznaka sa Srbijom prava, i da je jedina ponuda koju Kosovo nudi ona da se ukinu probne tablice i za vozila sa "RKS" oznakama koja prelaze u Srbiju i za srpske tablice koje ulaze na Kosovo, prenosi Kosovo-onine.

Vlada Kosova je u ponedjeljak uvela mjeru reciprociteta, ne dozvoljavajući promet vozila sa srpskim tablicama. Vozači sa ovim registarskim oznakama na ulazu u Kosovo moraju uzeti privremene, kao što su građani Kosova sa registarskim oznakama RKS dužni da ih promjene pri ulasku u Srbiju.

"Ni građane ni našu državu ne zanimaju incidenti i eskalacije, ne zanimaju ni kosovske Srbe ni Srbiju. Izgleda da je samo jedan pojedinac, predsjednik Srbije, zainteresiran za to", poručio je Kurti.

On je naglasio da je ponuda Kosova vrlo praktična i glasi "uklonimo privremene registarske oznake i za Srbiju i za Kosovo“.

Kurti je rekao da je kosovska strana spremna za dijalog i da vjeruje da nije u interesu Srbije da ga odbaci.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!