[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/19\/aljbin-kurti.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/19\/100x73\/aljbin-kurti.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/19\/aljbin-kurti.jpg","size":"57.83","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Kurti dobio prijetnje od tzv. Albanske dobrovoljačke garde

 Grupa koja sebe zove "Albanska dobrovoljačka garda" uputila je danas prijetne odlazećem premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju i pripadnicima Pokreta Samoopredjeljenje.

Ova grupa naziva Pokret Samoopredeljenje "zločinačkom organizacijom" i prijeti da "neće čekati skrštenih ruku" zbog mogućih protesta Samoopredeljanja u Prištini, prenosi  Kosovo onlajn.

"Aljbin Kurti i svi lideri Pokreta Samoopredjeljenje, koji pomažu u organizovanju ovog protesta, sada imaju razloga da brinu o svojoj bezbjednosti i bezbjednosti članova njihovih porodica od jedinica garde", piše u poruci koju je večeras na Twitteru objelodanio Kurti.

Kurti ovo upozorenje smatra prijetnjom Ustavnom sudu.

“Prijetnja upućena meni iz takozvane ''Albanske dobrovoljačke garde'', u stvari, nije protiv mene. Ovo predstavlja prijetnju Ustavnom sudu, posebno predsjedniku Suda, Arti Rama-Hajriziji i sudiji izvjestiocu slučaja KO 72/20, g. Nedžmiju Redžaju. Nema drugog objašnjenja”, naveo je Kurti u poruci na Twitteru.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!