[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/18\/skakonice-na-igmanu.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/18\/100x73\/skakonice-na-igmanu.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/18\/skakonice-na-igmanu.jpg","size":"440.77","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

KUD 'Igman' Hadžići: Stotinu sadnica za ljepšu budućnost

Članovi Kulturno-umjetničkog društva "Igman" iz Hadžića zasadit će u subotu, 19. oktobra na Igmanu stotinu stabala crnogorične šume, a u saradnji s preduzećem "Sarajevo-šume".

U Društvu navode da je cilj akcije skrenuti pažnju turista i lokalnog stanovništva na očuvanje prirode.

- Sa ovom malom akcijom, gdje će naši članovi svih uzrasta da zasade stotinu budućih stabala, a trenutnih sadnica drveća, generacijama koje dolaze ostavljamo kvalitetniji zrak a našim mladima poručujemo da čuvaju okolinu - istaknuli su u Društvu.

KUD "Igman" iz Hadžića osnovan je 1953. godine i do sada je iznjedrio brojne talente iz oblasti kulture. Društvo reprezentaivno predstavlja kulturu i tradiciju općine Hadžići i BiH sa koreografijama i akcijama širom svijeta.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!