[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/sd.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/100x73\/sd.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/sd.jpg","size":"108.80","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Krah Cibone: Otpušteni svi radnici, trener bez plate, igračima se niko ne javlja...

Cibona je doživjela finansijski krah - slavni zagrebački klub nije imao novac za isplatu plata zaposlenima i svi su dobilii otkaz.

Bez posla su ostale kuvarice, fizioterapeuti i sekretarka kluna, ali i trener prve ekipe Ivan Velić i njegovi pomoćnici.

Razlog ovakve odluke je i što je Grad Zagreb, zbog krize, obustavio sve isplate prema sportskim klubovima, pa tako i prema Ciboni, piše Večernji list.

Trener Velić je potvrdio da je ostao bez plate, ali i da je to urađeno u dogovoru sa klubom.

"Za Cibonu sam spreman sve dati pa i odreći se primanja zbog ovakve situacije. Mi imamo dogovor za sljedeću sezonu, da ću ja biti na klupi Cibone tako da nadam se da će se stvari normalizovati i da će sve biti u redu. Dogovorio sam se da ne primam novac dok je ovakva situacija", kazao je Velić.

Neizvjesno je šta će biti sa igračima, jer ih niko iz kluba nije kontaktirao već dvije sedmice, piše 24 sata.hr. 

"Oni ne znaju još ništa o svom statusu, mada su još na platnom spisku", prenosi ovaj list. 

izvor: vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!