[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/31\/alenseranic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/31\/100x73\/alenseranic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/31\/alenseranic.jpg","size":"61.79","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Koronavirus potvrđen kod još 25 osoba u RS, ukupno 226

U Republici Srpskoj (RS) koronavirus potvrđen je kod još 25 osoba, čime se ukupan broj zaraženih povećao na 226 – saopštio je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

U protekla 24 sata testirano je 179 uzoraka.

Kada su u pitanju novi zaraženi, Šeranić je rekao da se radi o 12 žena i 13 muškaraca, uglavnom srednje životne dobi ili starije.

Iz Banje Luke je 20 novopotvrđenih osoba na Covid-19, četiri iz Laktaša i jedna iz Šipova.

-Uglavnom se radi o porodičnim klasterima, ali se javljaju i novi – rekao Šeranić.

Trenutno je osam osoba na respiratorima u banjalučkoj bolnici. Niko od osoba koje su bile u kontaktu s doktoricom i medicinskom sestrom iz te zdravstvene ustanove nije zaražen.

Šeranić je naglasio da je do sada u tom bh. entitetu na koronavirus testirano 1.649 osoba. Pod zdravstvenim nadzorom u ovom bh. entitetu je 13.515 osoba, a nadzor je prestao za 6.367 osoba.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!