[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/09\/sekcija-hortikultura.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/09\/100x73\/sekcija-hortikultura.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/09\/sekcija-hortikultura.jpg","size":"96.06","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

Konstituisana Sekcija inžinjera hortikulturne i pejzažne struke

Matična sekcija inžinjera hortikulturne i pejzažne struke Inžinjerske komore Federacije BiH, prošle sedmice održala je svoju konstituirajuću sjednicu.

Radi se o interdisciplinarnoj sekciji koja okuplja inžinjere sa nekoliko različitih fakulteta, koji u okviru svog obrazovnog procesa pružaju određena znanja i vještine za bavljenje ovom problematikom, prvenstveno stručnjake sa Šumarskog, Poljoprivredno-prehrambenog, Arhitektonskog te Prirodnomatematičkog fakulteta.

Nakon što je konstituisana Matična sekcija inžinjera hortikulturne i pejzažne struke, jednoglasno su izabrani predsjednik, potpredsjednik i Izvršni odbor sekcije.

Za predsjednicu je izabrana Zehra Veljović, profesorica u Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn u Sarajevu.

Za potpredsjednicu je izabrana magistrica hortikulture Sabina Rastoder koja radi u JKP "Gradska groblja" Visoko. Članovi Izvršnog odbora Sekcije su magistar hortikulture Amila Brajić " asistent na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, diplomirani inžinjer agronomije Sabina Biser-Hajdarević - Nineco d.o.o., magistar hortikulture Irnela Bajrić, doktor nauka Emira Hukić - docent na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i doktor biotehničkih nauka iz oblasti hortikulture Dino Hadžidervišagić - docent na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, saopćeno je iz Inžinjerske komore FBiH.

Na sjednici je razgovarano i o aktivnostima Sekcije u narednom periodu, kao i utvrđenim ciljevima Inžinjerske komore Federacije BiH.

S obzirom da oblast hortikulture i pejzažne arhitekture obuhvata mnogo različitih segmenata, te se kroz nju prepliću prirodne, tehničke i umjetničke sfere, iz IK FBiH pozivaju i ostale inžinjere da se pridruže i daju svoj doprinos u realizaciji budućih ciljeva te sekcije.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!