[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/24\/l-acadf166ad9e2bb774dcd2d8f58afe6f.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/24\/100x73\/l-acadf166ad9e2bb774dcd2d8f58afe6f.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/24\/l-acadf166ad9e2bb774dcd2d8f58afe6f.jpg","size":"82.17","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Koncert 'Mozartu u susret' u izvedbi mladih nada

Na pozorišnom trgu Susan Sontag u Sarajevu u  nedjelju, 26. maja,  bit će upriličen koncert “Mozartu u susret“ u izvedbi mladih umjetnica i umjetnika Hane Salihović, Amile Ravkić i Erola Ramadanovića uz klavirsku pratnju Bakira Samardžića, saopćila je Press služba Narodnog pozorišta.

-Ideju koncerta 'Mozartu u susret' dobili smo upravo iz rada i spremanja nove premijere Mozartove opere 'Figarov pir'. Dobili smo želju da cijeli koncert posvetimo upravo Mozartu i da sarajevskoj publici prenesemo ljepotu njegovih djela. Naime, na koncertu ćemo pored arija i dueta iz pomenute opere, izvoditi arije, duete i tercet iz drugih poznatih njegovih opera, među kojima su 'Idomeneo', 'Don Giovanni' i 'Così fan tutte'. Također redoslijed programa smo uskladili sa prvim izvođenjima tih opera, dajući prostor publici da se bolje i više poveže sa Mozartovim stvaranjem  – dodaju izvođači Hana, Amila, Erol i Bakir.

U slučaju vremenskih neprilika, Narodno pozorište Sarajevo zadržava pravo promjene lokacija i termina.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!