[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/02\/dino-konakovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/02\/100x73\/dino-konakovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/02\/dino-konakovic.jpg","size":"43.54","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Konaković za Start: Ostavka Radončića je predstava za javnost

Povodom za danas najavljene ostavke Fahrudina Radončića na mjesto ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine, Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, za portal Startbih.ba, kaže kako se radi o predstavi za javnost koju su SDA i SBB već igrali više puta.

-Očigledno je Radončić shvatio da će biti lokalnih izbora. Ta ljubav između SDA i SBB-a, a sad nažalost i DF-a viđena je već nekoliko puta na političkoj sceni. Mislim da je ovo jedna teatar predstava za javnost koju su igrali više puta. Tužno je da se sudbinom države igraju na ovakav način. Neozbiljni su, neprofesionalni su, gledaju samo neke svoje lične stvari i ovo nije ništa što već nismo najavili da će se desiti – kaže Konaković.

Podsjećamo, ministar Radončić je ostavku najavio zbog različitog shvatanja migrantske krize sa članom Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković, zbog lične procjenu da su odnosi SDA, SNSD-a i HDZ-a takvi da zadugo neće napraviti dobar ambijent za rad u Vijeću ministara BiH te zbog afere „Respiratori“ u kojoj je kaže podržao tužitelje, policiju i neovisno pravosuđe, za razliku od drugih partnera.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!