[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/16\/predrag-kojovic03.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/16\/100x73\/predrag-kojovic03.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/16\/predrag-kojovic03.jpg","size":"55.57","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Kojović poručio Dodiku: Još jedan pokušaj provedbe velikosrpske političke agende na teritoriji BiH

Nema disolucije mirnim putem, izjavio je predsjednik Naše stranke Predrag Kojović reagirajući na težnje Milorada Dodika o ujedinjenju Republike Srpske i Srbije, što je Dodik ponovio na proslavi Dana srpskog jedinstva koji se po prvi put proslavlja u Srbiji i Republici Srpskoj, saopćeno je iz Naše stranke.

- Proslava Dana srpskog jedinstva pokazala je da Dodik to jedinstvo isključivo vidi kao spajanje svih teritorija na kojima živi srpski narod u jednu državu. Dalo se to pretpostaviti, ali jučer je definitivno potvrđeno, ovaj novouvedeni praznik još jedan je od pokušaja provedbe velikosrpske političke agende na teritoriji BiH. U tome učestvuje i Srbija jer praznik proslavlja zajedno s Republikom Srpskom a niko se od njenog političkog rukovodstva nije ni osvrnuo na Dodikove riječi kojima se želi narušiti suverenitet i teritorijalni integritet BiH u njenu korist.

Težnja za uništavanjem vlastite države, koja je kod Dodika prisutna duže od decenije, nešto je što spada u domen političke patologije i herostratizma. Radi se o nečemu što je nepopravljivo kad je on u pitanju - ističe Kojović.

 Kojović naglašava da posebno opasno izgleda Dodikova tvrdnja da je disolucija izvodiva mirnim putem, što je nemoguće, po Kojovićevom mišljenju.

- Svaki pokušaj disolucije završit će se kobno po cijeli region a posebno po njega i njegovu politiku - riječi su predsjednika Naše stranke.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!