[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/25\/ss.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/25\/100x73\/ss.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/25\/ss.jpg","size":"48.02","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Kobijeva udovica tužila kompaniju i traži milione

Vanesa Brajant, supruga legendarnog košarkaša Kobija Brajanta, podnjela je tužbu protiv kompanije u čijem vlasništvu je bio helikopter smrti i traži odštetu između ostalog i zbog patnje koju su Kobi i njihova ćerkica Đina doživeli prije pada letjelice. Magazin TMZ koji je prvi objavio vijest o tragičnoj pogibiji čuvenog NBA igrača, sad piše da je Kobijeva supruga Vanesa tužila kompaniju koja je bila vlasnik helikoptera koji se srušio, usmrtivši Kobija, Điđi i još sedam ljudi. 

U tužbi se tvrdi da letjelica te kompanije po pravilima leta nije smijela da poleti tog kobnog 26. januara, jer je magla bila izuzetno niska i pilot se nalazio u zaslepljujućim uslovima prije nesreće.

U tužbi se takođe kaže da je pilot vozio 180 milja na sat u trenucima prije nego što se srušio u mestu Kalabasas u Kaliforniji.

Pilotu se na teret stavlja da nije ispravno procjenio vreme i uslove prije poletanja, niti je uspeo da održi kontrolu nad helikopterom i izbjegne "prirodne prepreke" tokom leta.

Tužbom se takođe traži odšteta za emocionalnu traumu koju su Kobi i Điđi pretrpjeli dok se pilot borio da izađe iz kritične situacije prije udesa.

U tužbi se između ostalog kaže i da je pilot Džorž Zobajan ranije bio sankcionisan zbog letenja u uslovima smanjene vidljivosti, kao i da sam helikopter nije bio siguran. Ne piše zbog čega je bio nesiguran, pa se pretpostavlja da nije imao potreban sertifikat za letenje u lošim vremenskim uslovima.

Ne navodi se iznos tražene odštete, ali bi ona mogla da iznosi milione dolara, jer Vanesa traži krivičnu odgovornost tvrdeći da su pilot i kompanija bili bezobzirni.

U tužbi se traži odšteta zbog gubitka ljubavi, naklonosti, brige, udobnosti, podrške... Tužbom se takođe traži novac za gubitak finansijske podrške i za troškove sahrane i pogreba.

izvor:sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!