[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/01\/img-20210430-wa0079.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/01\/100x73\/img-20210430-wa0079.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/01\/img-20210430-wa0079.jpg","size":"78.51","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Knjiga '555 najvećih nogometnih utakmica' predstavljena publici

 Knjiga autora Roberta Hrkaća "555 najvećih nogometnih utakmica 21. stoljeća" premijerno je predstavljena u petak u Širokom Brijegu.

- Nogomet je nestvarno popularna aktivnost i smatram da će vječno ostati nedodirljivi broj jedan među sportovima. Po valu negativnih reakcija navijača diljem Europe oko stvaranja Superlige razvidno je koliko je nogomet uistinu bitan ljudima. Mislim da je nogomet jedini način gdje slabiji može ponekad pobijediti jačeg i zbog toga je fenomenalan. Povijesne utakmice se događaju iz dana u dan, iz sezone u sezonu i privilegija je diviti se ovom jedinstvenom sportu - kazao je Hrkać.

Dodao je kako je dvadeset godina zapisivanja rezultata raznih nogometnih natjecanja, od reprezentativnog do klupskog nogometa, sažeo u jednu knjigu koja će biti zanimljiva svim ljubiteljima nogometa.

- Ljubav prema nogometu bila mi je neiscrpna inspiracija za ovo djelo. Izuzetno sam ponosan što sam svoju knjigu premijerno predstavio u svom Širokom Brijegu, uz prisustvo mojih sugrađana i osobno dragih ljudi - kazao je Hrkać.

Zahvalio je svima koji su došli na promociju, kao i onima koji su podržali objavljivanje knjige.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!