[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/04\/27\/klovn-na-klinici-za-djecu-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/04\/27\/100x73\/klovn-na-klinici-za-djecu-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/04\/27\/klovn-na-klinici-za-djecu-2.jpg","size":"386.48","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Ljepota i zdravlje

Klovnovi izmamili osmjehe hrabrih mališana na Klinici za dječije bolesti u Tuzli

Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" i neprofitna organizacija Tuzlanska Amica organizirali su posjetu Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla, a s njima u posjeti bila je i grupa ljudi iz Forlija iz italije "Vivamo in positive“ (Živimo pozitivno), koji se bave klovnovskom terapijom.

Veselo druženje imalo je jedan veliki cilj, a to je pronaći velike dječije osmijehe i pomoći im da se 'rode', saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu.

Poseban fokus je stavljen na Odjeljenje za hematologiju i onkologiju i Ambulantu za hematologiju i onkologiju gdje su se klovnovi potrudili usrećiti najveće heroje, djecu koja su oboljela od raka te koja prolaze teško i zahtjevno bolničko liječenje te uljepšati im boravak i stvoriti pozitivne uspomene na bolnicu.

Klovnovi i predstavnici obje organizacije su naišli na uzbuđenje, osmijehe, radoznalost i sreću hrabrih mališana sa svih odjeljenja.

Mnogo oduševljenja je izazvala mala predstava koju su izveli klovnovi, kao i životinje pravljene od balona.

- Svi zajedno imali smo danas jedan cilj, a to je izmamiti osmijehe što više djece. S ponosom mogu reći da smo ispunili cilj i uživali u najljepšem zvuku na svijetu, zvuku dječijeg kikota - navode iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!