[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/26\/yxc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/26\/100x73\/yxc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/26\/yxc.jpg","size":"67.97","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Kirjos: Đoković je naš Lebron, mora da bude primjer ostalima

Kirjos je više puta javno prozivao najboljeg igrača svjeta, pogotovo poslije Adrija Tura.

„Mislim da je važno pozivati igrače na odgovornost, pogotovo kada je reč o nekome ko je lider našeg sporta“, rekao je Kirjos.

„Đoković je tehnički naš Lebron Džejms, mora da bude primjer svim ostalim teniserima. Jednostavno, nije bilo pravo vrijeme za ono što je radio tokom pandemije. Svi pravimo greške, ali treba za njih i da odgovaramo. Moramo da budemo odgovorni. Mi smo kolege, takmičimo se jedni s drugima u istom sportu, a niko drugi ga nije prozvao“.

Teniska sezona nastavlja se 1. februara turnirima u Melburnu, a igrači se trenutno nalaze u karantinu. Zbog zdravstvenih protokola 72 tenisera i teniserki nije imalo pravo da trenira zbog kontakta sa osobama zaraženim koronavirusom.

„Zdravlje i bezbjednost su na prvom mjestu. Na kraju krajeva, reč je samo o tenisu, ne bi trebalo da narušavamo protokle zbog jednog turnira. Igrači su znali šta ih čeka kada su pristali da dođu. Niko nema razloga da se žali“, dodao je Nik.

izvor:Sport Klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!