[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/07\/kim-jong-un-ispracaj-pyongyang-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/07\/100x73\/kim-jong-un-ispracaj-pyongyang-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/07\/kim-jong-un-ispracaj-pyongyang-xinhua.jpg","size":"493.17","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Kim: Lansiranje novih raketa je upozorenje SAD-u i Južnoj Koreji

Kim Jong Un, najviši čelnik Demokratske Narodne Republike Koreje (DPRK), posmatrao je pokazno lansiranje novih taktičkih navođenih raketa u utorak ujutro, rekavši da je to upozorenje za zajedničke vojne vježbe Sjedinjenih Država i Južne Koreje, objavila je  sjevernokorejska državna novinska  agencija (KCNA).   

Navodi se da su dvije taktičke navođene rakete preletjele nebo iznad  glavnog grada Sjeverne Koreje i centralnog područja unutrašnjosti zemlje kako bi precizno pogodili ciljani otočić u Istočnom moru, nakon što su lansirane  sa operativnog aerodroma u zapadnom dijelu zemlje.

Lansiranje je potvrdilo pouzdanost, sigurnost i stvarni ratni kapacitet novog taktičkog navođenog raketnog sistema, prenosi KCNA.

Kim je izrazio visoku zahvalnost rezultatu lansiranja, napominjući kako će "spomenuta vojna akcija biti prilika za upućivanje odgovarajućeg upozorenja na zajedničku američku i južnokorejsku  vojnu vježbu koja je u toku.

Nakon što je prisustvovao lansiranju raketa, Kim se susreo s vodećim dužnosnicima i naučnicima  te zaposlenim u vojnoj industriji koji su uspješno vodili pokaznu vježbu.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!