[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/22\/220819-kengur.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/22\/100x73\/220819-kengur.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/22\/220819-kengur.jpg","size":"351.60","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

"Kengur kup" u 21. izdanju okuplja više od 400 učesnika iz pet država

Više od 400 učesnika iz pet država sudjelovat će od 23. do 25. augusta na 21. košarkaškom turniru za mlade „Kengur kup“, koji organizira zenički košarkaški klub Kengur.

Dolazak na ovogodišnji turnir najavilo je 36 selekcija klubova iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Srbije te Bosne i Hercegovine, koje će takmičiti u pet kategorija: pretpioniri, pioniri, kadeti i juniori te pionirke.

- Grad treba da živi, da za svakoga ima nešto - kazao je na današnjoj pres-konferenciji gradonačelnik Fuad Kasumović, koji je izrazio zadovoljstvo što se ovakav turnir toliko godina organizira u Zenici.

Kasumović je dodao kako će Grad i u budućnosti podržati ovakve manifestacije, a, kao podršku sportu, Gradska uprava će Sportskom savezu Zenice doznačiti novac i za vođenje knjigovodstva za sve klubove.

Cilj je, kazao je Kasumović, da se uredi stanje u zeničkom sportu, u kojem, kako je on istakao, nema puno uspjeha.

-Sretni smo što imamo podršku Gradske uprave i ZDK-a. Ova manifestacija, prije svega, prezentira Grad Zenicu i državu Bosnu i Hercegovinu - istakao je glavni trener i osnivač KK Kengur Enver Jahić, koji je napomenuo kako Zenica pruža izuzetan ugođaj gostima iz drugih država, koji se svake godine rado vraćaju.

Turnir će se igrati na tri terena Gradske arene „Husejin Smajlović“ te dvije školske dvorane, Tehničke srednje škole „Bilmišće“ i OŠ „Musa Ćazim Ćatić“. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!