[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/24\/l-c4dcdda11e0c0f33e2882f68b5a92dbe.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/24\/100x73\/l-c4dcdda11e0c0f33e2882f68b5a92dbe.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/24\/l-c4dcdda11e0c0f33e2882f68b5a92dbe.jpg","size":"83.13","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Karić sa savjetnikom za sigurnost Ureda UN-a u BiH o nastavku uspješne saradnje

Savjetnik za sigurnost Ureda Ujedinjenih nacija u BiH Nikolay Vanchev posjetio je danas Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH gdje se sastao sa direktorom Direkcije Enesom Karićem i njegovim zamjenicima Đurom Kneževićem i Goranom Amidžićem.

Karić je upoznao Vancheva sa aktivnostima koje su usmjerene ka izgradnji i jačanju kapaciteta Direkcije u skladu sa Strateškim planom za razvoj Direkcije.

Posebno je naglasio poslove koji se realizuju u okviru osiguranja VIP osoba i diplomatsko konzularnih predstavništava, kao i stalno i kontinuirano jačanje komunikacije i saradnje kako s agencijama za provođenje zakona u BiH tako i sa međunarodnim partnerima, koja se realizuje kroz međunarodnu operativnu policijsku saradnju sa INTERPOL-om, EUROPOL-om i SELEC-om.

Savjetnik za sigurnost Ureda UN-a u BiH Nikolay Vanchev je istakao da je Ured za sigurnost do sada ostvario vrlo uspješnu saradnju sa Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH, te je zahvalio na dosadašnjem angažmanu Direkcije u vezi osiguranja službenika, objekata i institucija UN-a, kao i osiguranju privremenih prihvatnih centara u BiH, i naglasio je da je uvjeren da će se saradnja u budućnosti nastaviti odvijati na profesionalnom nivou, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!