[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/05\/sbb-osuduje-teske-kvalifikacije-u-deklaraciji-hns-a.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/05\/100x73\/sbb-osuduje-teske-kvalifikacije-u-deklaraciji-hns-a.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/05\/sbb-osuduje-teske-kvalifikacije-u-deklaraciji-hns-a.jpg","size":"290.37","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / BiH

Kantonalni odbor SBB-a traži isključenje poslanika Agana Bunića i Ifete Kadić

Danas je Radna grupe za provođenje unutarstranačkih izbora SBB USK zatražila od Centrale ove stranke da iz svojih redova odmah isključi kantonalne poslanike Agana Bunića i Ifetu Kadić.

U obrazloženju radne grupe se navodi da je odluka donijeta i da Agan Bunić i Ifeta Kadić ne mogu više biti članovi Saveza za bolju budućnost BiH,  zato što su isti, u više navrata, grubo prekršili odredbe (član 74.)  Statuta SBB BIH i Programskih ciljeva, kao i nepoštivanja odluka Predsjedništva SBB BiH u smislu provođenja  kadrovske politike na području USK-a.

Agan Bunić i Ifeta Kadić su samostalno, bez ičije saglasnosti, na pozicije (direktorske, UO/NO, savjetnik premijera USK, komisije itd.) u izvršnoj vlasti USK imenovali više od 40 pojedinaca koji nisu članovi SBB-a. Oni su, također, zloupotrijebili svoje funkcije ispred SBB-a za rođačko – klijentelističko zapošljavanje. To je izazvalo veliko nezadovoljstvo članova SBB-a i građana USK-a, jer se radi o postupcima koji su  već predmet istražnih radnji pravosudno – policijskih organa, a u konačnici sve je to nanijelo veliku štetu Savezu za bolju budućnost u Unsko – sanskom kantonu.

Inače Bunić je bio nekadašnji načelnik Bužima ispred SDA, a u SBB je prešao prošle godine uoči Opštih izbora. O zahtjevu radne grupe iz USK danas su odlučili organi stranke i donijeli odluku o isključenju Bunića i Kadićke.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!