[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/21\/zlatna-medalja.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/21\/100x73\/zlatna-medalja.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/21\/zlatna-medalja.jpg","size":"67.02","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Kakva poruka Deb Armstrong Amerikancima: Ovo je moja zlatna olimpijska medalja iz Sarajeva, a ovo je čahura od granate! (VIDEO)

Poslije punih 12 godina bez zlata u alpskom skijanju,  Debra "Debbie" Armstrong,  je te davne 1984. na Olimpijskim igrama u Sarajevu za SAD osvojila zlatnu medalju u veleslalomu na Jahorini.

Početkom decembra prošle godine, Deb je za potrebe Skijaškog muzeja u Washingtonu napravila prezentaciju koju je posvetila upravo Olimpijadi u Sarajevu i lekcijama koje je tada naučila. Očekivano, dan kada je osvojila zlato je nazvala najvažnijim u životu.

Nakon nedavnih burnih protesta u Washingtonu koji su otkrili veliku polarizaciju unutar američkog društva, Deb se na svom youtube kanalu ponovo oglasila snažnom porukom u kojoj poziva na toleranciju i razumijevanje međšu ljudima.

baklja.jpg

Tom prilikom je pokazala, kako je ih je nazvala, „dva komada metala“ iza kojih se kriju dvije potpuno različite priče. Jedan je bio njena zlatna medalja sa Olimpijade u Sarajevu, a drugi je bila čahura od granate koja je ispaljena na Sarajevo. Kako je kazala, samo osam godina nakon događaja koji je bio „Diznilend“ za sportiste iz cijelog svijeta, Sarajevo je bilo u ratu.

Ovim bolnim podsjećanjem , pozvala je svoje sunarodnike da se bar za Dan Martina Luthera Kinga (20. januar) okrenu jedni prema drugima uz poštovanje i bolje razumjevanje.

Video je završila porukom.

„Kada razgovaramo jedni s drugima to vodi do boljeg razumijevanja što može dovesti do toga da se slažemo da se ne slažemo, a to onda dovodi do tolerancije“.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!