[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/15\/ee.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/15\/100x73\/ee.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/15\/ee.jpg","size":"323.72","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Kako trener nogometne reprezentacije BH Robert Prosinečki hvali " Azzurre"

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će od 20.45 na stadionu Bilino polje u Zenici odigrati posljednju domaću kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2020. Iako su njihove šanse za plasman na kontinentalnu smotru kroz "redovne" kvalifikacije svedene na puku teoriju, utakmica protiv Italije što se večeras igra već je sama za sebe veliki motiv.

Talijani su u prvih osam kola upisali isto toliko pobjeda, a i večeras su favoriti protiv reprezentacije popularnih Zmajeva za koju se u sastav vraća Edin Džeko koji je zbog ozljede propustio listopadski ciklus EURO-kvalifikacija.

- Najvažnije je da su svi zdravi i spremni za utakmicu. Italija je zasluženo na vrhu skupine, pobijedili su u svim utakmicama i sigurno imaju puno samopouzdanja - rekao je izbornik Robert Prosinečki pa se osvrnuo na snagu Talijana.

Imaju puno dobrih mladih igrača, dosta toga su promijenili nakon što nisu otišli na Svjetsko prvenstvo. Izgradili su odličnu momčad i neće nam biti lako. Želimo pokazati da možemo igrati protiv bilo koga.

Na kraju je Prosinečki, suprotno nekim trenerskim uzusima, pred novinarima izdiktirao početnih 11 za utakmicu protiv Italije. To se rijetko vidi i čuje, to je većinom stvar za svlačionicu, ali negdašnji hrvatski reprezentativac nije htio ići "po pravilima".

- Šehić, Kvržić, Kovačević, Bičakčić, Kolašinac, Pjanić, Bešić, Cimirot, Krunić, Višća, Džeko - izdiktirao je Prosinečki. izvor(SN)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!