[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/31\/hodzic-sinadinovic-nedic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/31\/100x73\/hodzic-sinadinovic-nedic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/31\/hodzic-sinadinovic-nedic.jpg","size":"448.41","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Juniorska teniska reprezentacija BiH danas protiv Rusije na Evropskom kupu

Juniorska teniska reprezentacija BiH u sastavu Vanja Hodžić, Jovan Sinadinović i Andrej Nedić, uz kapitena Nedima Vilogorca, danas počinje nastup na Evrpskom kupu  u kategoriji do 16 godina. 

Na ovom takmičenju koje je ujedno i kvalifikacioni turnir za juniorski Davis Cup, naši mladi teniseri od 31. jula do 2. augusta igraju u rumunskoj Constanti sa još sedam evropskih juniorskih selekcija u okviru Zone C, a osim domaćina Rumunije, još nastupaju ekipe Grčke, Rusije, Crne Gore, Turske, Švedske i Bugarske.

Žrijebom obavljenim u utorak, odlučeno je da prvog dana takmičenja naš tim igra protiv selekcije Rusije u kojoj su Igor Kudriašov, rangiran među 40 najboljih evropskih juniora do 16 godina, te Aristarkh Safonov i Konstantin Zhzhenov.  

Ostali parovi koji će u srijedu odigrati po dva singla i jedan dubl meč su Grčka – Turska, Crna Gora – Rumunija, Švedska – Bugarska.

Nakon trodnevnog turnira, dvije najbolje rangirane ekipe idu u finale u kojem će se naći ukupno osam najboljih evropskih timova, po dva iz svake zone (A,B, C i D).

Finalni turnir zakazan je za 5.august, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!