[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/12\/zeljo-3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/12\/100x73\/zeljo-3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/12\/zeljo-3.jpg","size":"746.84","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Juniori Željezničara jesenji prvaci Premijer lige BiH

Juniori Željezničara završili su na prvom mjestu jesenjeg dijela omladinske Premijer lige BiH s 32 osvojena boda iz 14 odigranih utakmica.

Željezničar je tokom cijelog jesenjeg dijela vodio borbu sa Zrinjskim za prvo mjesto, a nakon posljednjeg ovogodišnjeg kola "plavi" su na prvom mjestu sa 32 boda. Druga je Sloboda s 30, dok je Zrinjski na trećem mjestu sa 28 osvojenih bodova, ali i uz utakmicu manje, saopćeno je iz FK Željezničar.

Ekipa Omera Joldića postigla je čak 40 golova, a primili su 15. Najbolji strijelac Željezničara i prvenstva je Edin Mujić s devet postignutih golova. Sedam je zabio Hamza Gasal, a šest Muhamed Salanović.

Omladinska Premijer liga nastavlja se na proljeće, a u narednom kolu Željezničar će dočekati Slaviju.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!