[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/15\/cc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/15\/100x73\/cc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/15\/cc.jpg","size":"85.28","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Još neuigrani Čelsi klinički precizan u Brajtonu - četiri šuta, tri gola

Čelsi je osvojio tri boda na startu nove sezone engleske Premijer lige, teže nego što to govori rezultat - 3:1 protiv Brajtona na južnoj obali.

Debitovali su Timo Verner i Kai Haverc, skupocjena pojačanja iz Njemačke - prvi je izborio penal, drugi takođe ostavio solidan utisak, uz nekoliko dobrih poteza prije nego što je zamijenjen u finišu.

Najbolje od njih, ipak, tek se očekuje, kao i od kompletnog tima Frenka Lamparda, koji je na stadionu "Ameks" imao sreću da postigne tri gola iz četiri šuta u okvir, te da preživi nekoliko velikih šansi koje su stvorili fudbaleri Brajtona.

Ziješ, Tijago Silva, Van Ginkel i Čilvel, s druge strane, sačekaće na svoj zvanični debi u plavom dresu, jer su bili odsustni zbog povreda. Kvalitetan i reznovrstan igrački kadar ima tim iz Zapadnog Londona, a koliko zaista može možda će biti malo jasnije nakon velikog derbija protiv Liverpula naredne nedjelje, u 2. kolu.

Čelsi je u Brajtonu poveo u 23. minutu, kada je Žoržinjo realizovao penal koji je izborio Verner nakon očajne reakcije odbrane domaćih.

Domaći su još u prvom poluvremenu mogli da izjednače, a do zasluženog gola stigli su u 53. minutu - Belgijanac Leaondro Trosar precizno je gađao sa 20-ak metara.

Ranije danas Vulverhempton je pobijedio Šefild junajted u gostima sa 2:0, ranim golovima Himenesa i Saisa, a prvo kolo će biti kompletirano tek kada mančesterski rivali odigraju svoje mečeve - Junajted protiv Barnlija, Siti protiv Aston Vile.

Termini se još ne znaju, ali prije toga, narednog vikenda, biće odigrano kompletno drugo kolo.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!