[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/11\/karlheinz-dobnigg-predsjednik-uprave-raiffeisen-banke-u-bih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/11\/100x73\/karlheinz-dobnigg-predsjednik-uprave-raiffeisen-banke-u-bih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/11\/karlheinz-dobnigg-predsjednik-uprave-raiffeisen-banke-u-bih.jpg","size":"321.53","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Još jedna uspješna godina za Raiffeisen banku BiH

S ponosom mogu reći da smo zadovoljni rezultatima  u svim aspektima našeg poslovanja koje je ostvario posvećeni i stručni tim naših uposlenika. Pratili smo promjene u digitalnom svijetu, te prilagođavali i kreirali savremene usluge koje zahtijevaju ulaganje minimalnog napora klijenata pri poslovanju s Bankom, izjavio je sinoć u Sarajevu predsjednik Uprave Raiffeisen banke BiH Karlheinz Dobnigg, tokom tradicionalnog novogodišnjeg druženja članova Uprave te banke sa predstavnicima medija.

- Nedavno smo klijentima ponudili novu aplikaciju Raiffeisen Mobilno bankarstvo koja olakšava svakodnevno vršenje transakcija uz jednostavniji pregled naloga. Također, u saradnji s našim eksternim partnerima razvili smo jedinstvenu OPA platformu za plaćanje na ovom tržištu - rekao je Dobnigg.

Istaknuo je da aplikacija OPA korisnicima pruža potpuno novo iskustvo plaćanja kod registrovanih OPA trgovaca korištenjem samo mobilnog telefona, odnosno skeniranjem QR koda, zatim slanje i primanje novca bez unosa broja računa, plaćanje režijskih troškova, te prepaid dopunu. Pristup aplikaciji je omogućen korisnicima jedne od mobilnih mreža u BiH i tekućeg računa u Raiffeisen banci, a registracija i korištenje ove aplikacije je bez naknade za fizička lica.

- Tokom ove godine Raiffeisen banka je uvela i novi jednostavniji način plaćanja, Raiffeisen beskontaktnu narukvicu, a u segmentu tradicionalnih kanala poslovanja otvorena je i 100. poslovnica čime je klijentima olakšan pristup uslugama Banke - dodao je Dobnigg.

Navedene aktivnosti Banke, po njegovim riječima,  prepoznala su i četiri svjetska magazina, EMEA Finance, Global Finance, Euromoney i The Banker, koji su Raiffeisen proglasili najboljom bankom u BiH. 

- Raiffeisen nastavlja i u narednom periodu doprinositi održivom ekonomskom rastu i jakom bankarskom sistemu koji igra vitalnu ulogu za stabilnu ekonomiju zemlje - zaključio je  predsjednik Uprave Raiffeisen banke BiH Karlheinz Dobnigg.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!