[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/12\/xn.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/12\/100x73\/xn.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/12\/xn.jpg","size":"90.36","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Još jedna sjajna partija Muse: Realu pripao triler u Kaunasu

Košarkaši Real Madrida slavili su na gostovanju protiv Žalgirisa u Kaunasu u susretu 34. kola Eurolige rezultatom 62:64, a reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa bio je najbolji igrač Kraljeva.

Ekipa Reala imala je prednost većim dijelom meča, a domaći su se rezultatski priključili pred kraj trećeg dijela i učinili završnicu susreta neizvjesnijom.

Ipak, igrači Reala su ostali sabrani u završnici i ostvarili 27. euroligašku pobjedu u ovoj sezoni zahvaljujući košu Gabriela Decka u zadnjoj sekundi.

Musa je pružio sjajnu partiju za gostujuću ekipu. Ubacio je 17 poena, a svom učinku je dodao sedam skokova. Njemu se pridružio Mario Hezonja sa 16 poena.

U ekipi Žalgirisa najefikasniji bili su je Brady Manek i Keenan Evans sa po 14 postignutih poena.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!