[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/02\/xr_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/02\/100x73\/xr_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/02\/xr_1.jpg","size":"97.78","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Jordanesku: Nova era za rumunski fudbal

Igrači Rumunije imaju priliku da pokrenu "novu eru" fudbala danas u osmini finala u meču protiv Holandije na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, izjavio je danas selektor Rumunije Edvard Jordanesku.

"Dobro je osvrnuti se na prošlost i na sjajne trenutke našeg fudbala. Ali to je druga generacija. Sada je nova era za rumunski fudbal," rekao je Jordanesku, sin nekadašnjeg trenera Angela Jordaneskua.

"Utakmica za plasman u četvrtfinale nije laka. Holandija je sjutra favorit, ima nevjerovatne igrače, tim vrijedi milijardu eura, imaju mnogo iskustva na velikim turnirima", upozorio je rumunski selektor.

"Ali mi imamo svoje snage. Imamo stabilnu ekipu, kako na ljudskom tako i na sportskom nivou. A cijela zemlja je iza nas i podržava nas", dodao je Jordanesku mlađi.

Utakmica Rumunija - Holandija na programu je danas od 18 sati.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!