[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/06\/klo.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/06\/100x73\/klo.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/06\/klo.jpg","size":"252.56","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Jirgen Klopu nagrada za najbolji trenerski momenat godine

Liverpul je nesvakidašnjim preokretom i pobjedom 4:0 na Enfildu eliminisao Barselonu u polufinalu Lige šampiona da bi u finalu slavio protiv Totenhema i osvojio šestu titulu u Ligi šampiona. Jirgen Klop je za vođenje tima na tom meču dobio nagradu koju bismo preveli kao "najbolji trenerski momenat godine".

Nagrada "slavi momenat u kome je trener na dobar način podredio sve rezultatu ili pristup koji je u utakmici imao prema igračima i vođenju tima".

Nagradu dodjeljuje "UK Coaching", udruženje koje se bavi usavršavanjem trenera u svim sportovima.

"Velika mi je čast što sam dobitnik priznanja ovog udruženja. Volio bih da se zahvalim svima koji su glasali, posebno našim navijačima koji su bili do te nevjerovatne utakmice i nezaboravne noći na Enfildu. Kada ste trener, nema ljepše stvari od toga da se sami uvjerite šta sve može da se uradi kada se svi slože - igrači, stručni štab i navijači. Bez ikakve sumnje, bila je to jedna od noći na koju sam najviše ponosan u mojoj trenerskoj karijeri", rekao je Jirgen Klop.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!