[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/53-sjednica-foto.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/100x73\/53-sjednica-foto.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/53-sjednica-foto.jpg","size":"453.68","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Javnom poduzeću Ceste Brčko bit će dodijeljeno preko 5 milijuna maraka

 Skupština Brčko distrikta BiH na sjednici održanoj u srijedu dala je suglasnost na Odluku o raspodjeli neraspoređene neto dobiti iz 2018. godine JP "Ceste Brčko" u iznosu od 5.069.976,30 maraka, priopćeno je u četvrtak iz te skupštine.

Prema ovoj odluci 1.600.000 maraka bit će utrošeno za izradu investicijsko-tehničke dokumentacije s potrebnim studijama sanacije, rekonstrukcije i eventualne dogradnje mosta Brčko-Gunja, a preostali iznos za rehabilitaciju i rekonstrukciju magistralnih i regionalnih cesta, te za poboljšanje određenih pozicija i tehničkih rješenja obilaznice oko Brčkog.

Zastupnici su dali suglasnost i na revidirani Poslovni plan JP "Ceste Brčko" za 2019. godinu.

Davanju suglasnosti na ovaj poslovni plan prethodilo je donošenje Zaključka kojim je Skupština zadužila Vladu Distrikta da u suradnji s Direkcijom za financije izradi prijedlog izmjena Zakona o porezu na dobit Brčko distrikta BiH u dijelu koji se odnosi na oslobađanje od plaćanja poreza na dobit, vezano za naknade za uporabu ceste i naknade za ceste i autoceste koje se plaćaju na promet nafte i naftnih derivata.

Usvojeno je Izvješće o radu i financijskom poslovanju Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta za 2018. godinu, a zaključkom koji je donijela Skupština u vezi s ovom točkom dnevnog reda zatraženo da se utvrdi odgovornost članova Upravnog odbora Fonda zdravstvenog osiguranja za eventualno kršenje Zaključka Skupštine od 15. ožujka 2019. godine u pogledu iznosa visine naknade.

U nastavku ove sjednice razmatrano je više izvješća o reviziji financijskog poslovanja institucija, tijela javne uprave i javnih poduzeća, Informacija o stanju sigurnosti, kao i Informacija o radu Neovisnog odbora za izbor voditelja Policije i zamjenika voditelja Policije Brčko distrikta u prvoj polovici ove godine.

Nakon razmatranja Informacije o problemima realizacije kapitalnog proračuna Distrikta u postupku javnih nabava, Skupština je donijela Zaključak kojim je zadužila Vladu, javna poduzeća i institucije Brčko distrikta da s Pravobraniteljstvom žurno pronađu rješenje kako bi se poslovi koji su predmet javnih nabava i od kojih ovisi sigurnost i funkcioniranje Distrikta kao lokalne zajednice odmah proveli.

To se, kako se navodi u Zaključku, posebno odnosi na poslove zimskog čišćenja grada i novoizgrađene obilaznice oko Brčkog po modelu da grad pod istim uvjetima čisti izvođač iz prethodne zimske sezone, a da čišćenje obilaznice osigura izvođač koji je već prezentan u zonama kroz pregovarački postupak do maksimalnog iznosa procijenjene vrijednosti nabave po blokiranom tenderu.

Zastupnici su odložili davanje suglasnosti na povećanje osnovnog kapitala Javnog poduzeća "Komunalno Brčko" i razmatranje Informacije u vezi s nabavom CT aparata i magnetne rezonance u svrhu korištenja i provedbe dijagnostičkih procedura u JZU-a "Zdravstveni centar Brčko", stoji u priopćenju.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!