[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/27\/obuka.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/27\/100x73\/obuka.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/27\/obuka.jpg","size":"79.60","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Javni poziv u sklopu projekta 'Obrti nude budućnost'

Agencija za rad i zapošljavanje BiH, u saradnji s entitetskim zavodima za zapošljavanje i Zavodom za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, te Savezna agencija za rad SR Njemačke (Bundesagentur für Arbeit - BA) u saradnji sa Udruženjem njemačkih obrta (Zentralverband des Deutschen Handwerks - ZDH), danas su raspisali novi javni poziv u okviru projekta „Obrti nude budućnost“.

Javni poziv je otvoren do kraja godine, saopćeno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Projektom je predviđeno povećanje kompetencija na tržištu rada za ukupno 120 kandidata kroz regrutaciju, dokvalifikaciju i integraciju kvalifikovanih radnika u njemačka obrtna zanimanja za vrijeme trajanja projekta.

Projekt je prilika za bh. radnike da steknu savremena znanja i vještine u skladu sa njemačkim obrazovnim i stručnim standardima, a važno je naglasiti da se kandidati nakon sticanja potrebnih znanja i vještina vraćaju u Bosnu i Hercegovinu kako bi ih mogli prenijeti na domaće tržište rada.

Projekt je otvoren za slijedeća zanimanja i kvalifikacije: elektroničar, metalostrugar, instalater za sanitarije, grijanje i klimatizaciju.

U projektu je osigurano besplatno učenje njemačkog jezika u Goethe Institutu, iznos od 780 KM za troškove smještaja, hrane i zdravstvenog osiguranja za vrijeme kursa jezika, te dokvalifikacija uz rad u Njemačkoj radi dobijanja njemačke diplome.

Detaljne informacije o javnom pozivu nalaze se na linku VIDEO

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!