[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/02\/l-a673c8a5a38bc025f323b5478a98ae56.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/02\/100x73\/l-a673c8a5a38bc025f323b5478a98ae56.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/02\/l-a673c8a5a38bc025f323b5478a98ae56.jpg","size":"101.45","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Jako nevrijeme zahvatilo Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju

Jako nevrijeme pogodilo je Srbiju a i u Beogradu je povremeno padala jaka kiša praćena tučom, olujnim vjetrom i grmljavinom.

Nevrijeme je prvo zahvatilo Zemun i Novi Beograd pa se prenijelo na šire područje grada, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Brojne probleme nevrijeme je izazvalo i u Smederevu gdje su neke ulice poplavljene, a u pojedinim dijelovima grada nestalo je struje.

Za kratko vrIJeme u Beogradu je palo između 20 do 40 milimetara kiše po metru a ponegdje i više.

Srbijanski hidrometeorološki zavod priopćio je da će se oblačnost iz Bačke, Srema i Mačve, preko područja Beograda premještati ka Banatu, Podunavskom okrugu i Braničevu pa se i u ovim predjelima oko ponoći i tijekom noći očekuju intenzivni pljuskovi s grmljavinom, ponegdje tučom, kao i olujnim vjetrom.

Jako nevrijeme zahvatilo je u ponedjeljak Sloveniju praćeno jakim pljuskovima, udarima vjetra i tučom, a najviše je štete bilo u Dolenjskoj gdje je tuča uništila usjeve, a jaki udari vjetra oštetili su i nosili krovove kuća.

Prethodno su se nad sjevernim Primorjem stvorile dvije olujne ćelije koje su se spojile u veći olujni sustav koji se kretao prema unutrašnjosti Slovenije, a jače olujne ćelije nastale su i u okolici Postojne, Velikih Lašča i Mirne Peči, praćene pljuskovima i jakim olujnim udarima vjetar.

Obilniji pljuskovi zabilježeni su i u Kranju gdje je palo 33 milimetra kiše po četvornom metru.

Nevrijeme praćeno kišom, tučom i jakim vjetrom zahvatilo je sinoć područje više županija u Hrvatskoj pri čemu je velika materijalna šteta prouzročena na području Vukovarsko-srijemske županije, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je 70-ak poziva vezanih uz posljedice olujnog nevremena praćenog vjetrom, obilnom kišom i jakom tučom, koje je u večernjim satima zahvatilo područje Vukovarsko-srijemske županije i prouzročilo veliku materijalnu štetu.

Dojave se odnose na oštećenja strujne infrastrukture, poplavljena dvorišta i kuće, padove stabala te oštećenja automobila, krovova i fasada, prenosi Hina.

Područje Dubrovačkog primorja zahvatilo je u utorak kišno nevrijeme, a vatrogasci su imali niz intervencija na uklanjanju stabala, saniranju krovišta i pomoći oko prevrtanja plovila.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) su jutros izvijestili da su vatrogasci zaprimili 10-tak dojava o potrebi uklanjanja stabala, saniranju krovišta i pomoći oko prevrtanja plovila, na čemu su bili angažirani vatrogasci s područja Dubrovačkog Primorja.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!