[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/12\/lod-izrael.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/12\/100x73\/lod-izrael.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/12\/lod-izrael.jpg","size":"107.96","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Izrael proglasio vanredno stanje u Lodu

 Izrael je proglasio vanredno stanje u centralnom gradu Lodu nakon protesta izraelskih Arapa, jer se izraelsko-palestinski sukob intenzivirao.

Automobili su zapaljeni, a otac i kćerka, koji su bili izraelski Arapi, poginuli su kada je raketa pogodila njihov automobil.

Palestinski  ispalili su stotine raketa unutar Izrael, dok je Izrael izveo velike zračne udare na Gazu.

Najmanje 40 ljudi poginulo je u od najgorem nasilju u posljednjih nekoliko godina, javlja BBC.

Izraelska vojska saopćila je da gađa palestinske položaje u Gazi kao odgovor na raketne napade na Jerusalem i druga područja.

Palestinske snage ispalili su više od 1.000 raketa prema centralnom i južnom Izraelu od ponedjeljka navečer, kada su sukobi iznenada eskalirali.

Palestinska strana navodi da su gađali izraelski grad Tel Aviv nakon što je izraelski zračni udar u utorak srušio stambenu zgradu u pojasu Gaze.

Druga stambena zgrada srušena je u pojasu Gaze nakon još jednog izraelskog napada.

Stanovnici su upozoreni da se evakuišu iz 12-spratne zgrade al-Jawhara. Međutim, zdravstveni službenici navode da je nekoliko civila poginulo.

Više od 200 projektila ispaljeno je na Tel Aviv i Beershebu nakon napada na zgrade, rekli su izvori palestinskih oružanih snaga.

Lod je grad na 15 km jugoistočno od Tel Aviva u centralnom izraelskom okrugu.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!