[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/09\/sa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/09\/100x73\/sa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/09\/sa.jpg","size":"300.98","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Izgubio se autobus sa igračima Barcelone, a za sve je kriva navigacija

Kao većina momčadi i Barcelona ima običaj dan uoči službenih utakmica održati press konferenciju za novinare, a ovog puta povod je bio sutrašnji okršaj protiv Atletico Madrida u polufinalu Superkupa. Ipak, nije sve išlo prema planu. 

Na druženje s novinarima oko 15.30 trebali su stići trener Ernesto Valverde i Sergio Busquets, ali zbog neočekivane pogreške sve je moralo biti odgođeno. Naime, kako prenose katalonski mediji, problem je nastao kada je vozač autobusa ukucao krivu adresu, pa ih je, kako neki vole nazivati navigaciju, 'Đurđa' odvela umjesto u trening centar Al-Ittihada na stadion 'King Abdullah Sports City' gdje se zapravo odigrava sama utakmica.

Dva mjesta razdvojena su jedno od drugog oko 30 kilometara, a navodno se vozač u jednom trenutku potpuno izgubio i upao u gusti promet što je u konačnici značilo da se press konferencija morala održati nakon treninga. 

Kako god bilo ovo će najviše odgovarati Real Madridu i Valenciji koji svoju utakmicu igraju u srijedu, dok će se u drugom polufinalu susresti Barcelona i Atlético Madrid.

Španjolski Superkup, koji se igra od 1982. godine, prvi put je organiziran u ovom formatu s četiri momčadi a ne dvije nakon što je Španjolski nogometni savez potpisao ugovor sa Saudijskom Arabijom, jednim od najvećih svjetskih izvoznika nafte.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!