[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/19\/211019-izetbegovic-markica.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/19\/100x73\/211019-izetbegovic-markica.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/19\/211019-izetbegovic-markica.jpg","size":"85.85","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Izetbegović: Podjela BiH nije moguća

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu da je na sastanku s predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice Draganom Čovićem dogovoreno da učine sve na očuvanju mira i stabilnosti u BiH.

Dodao je da postoji mogućnost da "hrvatskom faktoru" dobro dođe pritisak koji je stvoren kako bi bila ubrzana rješenja po pitanju izbornog zakona, ali da Čoviću i ozbiljnim hrvatskim političarima ne pada na pamet da ulaze u neke loše scenarije.

Izetbegović je istakao da podjela BiH nije moguća, ali da ne može predvidjeti šta će činiti pojedini političari poput Milorada Dodika i da li će donositi odluke koje nemaju nikakvu pravnu osnovu.

- Vjerovatno će NSRS nevoljko pratiti Dodika jer vidimo jak otpor unutar stranaka u RS-u - naveo je Izetbegović i dodao da ne očekuje stvarne posljedice.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!