[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/05\/fna-135485.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/05\/100x73\/fna-135485.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/05\/fna-135485.jpg","size":"45.74","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Izetbegović: EU i SAD pokušavaju pomoći da se krene u rješavanje problema

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović nakon sastanka s liderima SNSD-a Miloradom Dodikom, HDZ-a BiH Draganom Čovićem i ambasadorima EU i SAD-a, Johanom Sattlerom i Ericom Nelsonom, kazao je da je sastanak održan s ciljem da ambasadori pokušaju pomoći da se krene u rješavanje problema u našoj zemlji.

Izetbegović je dodao da je zadovoljan atmosferom i željom svih aktera sastanka u zgradi Delegacije EU u Sarajevu da se napravi bolja atmosfera u državi i da se krene u reforme.

-Dva ambasadora pokušavaju nam pomoći da se napravi jedna bolja atmosfera, da se krene u vezi pitanja bitnijih reformi, naročito u vezi implementacije 14 prioriteta Evropske komisije – dodao je Izetbegović.

Naveo je da su on, Dodik, Čović insistirali na pomoći u nabavci vakcina i rješavanju migrantske krize.

- Ušlo se i u neke detalje oko sastanaka HDZ i SDA, da li može ići samo Izborni zakon kao zakon ili je potrebna ustavna reforma. Dakle set starih pitanja. Tu su bila i pitanja prenosa nadležnosti, uz otpor RS-a. Ali ništa nismo zakovali. Postoji spremnost da se pokrenemo – zaključio je Izetbegović.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!