[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/10\/tuzilastvo-bih-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/10\/100x73\/tuzilastvo-bih-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/10\/tuzilastvo-bih-2.jpg","size":"351.29","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Izet Nizam lišen slobode zbog primanja dara ili drugog oblika koristi

Policijski djelatnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, na području Sarajeva, lišili su slobode osumnjičenog Izeta Nizama, rođenog 1963. godine u Bosanskoj Dubici.  

Uporedo sa lišenjem slobode izvršeni su pretresi osumnjičenog, kao i ukupno tri stana koja su u njegovom vlasništvu ili ih koriste njegovi srodnici.

Osumnjičeni je pod istragom i osumnjičen je da je, u periodu od 2011. do 2015. godine, dok je obnašao dužnost zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima BiH, protuzakonito uzimao novac, robu i usluge, od stranih državljana i osoba za koje su vođeni postupci vezani za boravak stanaca i druga statusna pitanja, kako bi zloupotrebom položaja, pogodovao donošenju odluka u korist navedenih osoba.

Prema rezultatima istrage, vršenjem koruptivnih kaznenih djela, osumnjičeni je ostvarivao imovinsku korist.

Osumnjičeni je pod istragom zbog kaznenog djela primanje dara ili drugog oblika koristi.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti priveden postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenog donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!