[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/21\/lg-878843-340.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/21\/100x73\/lg-878843-340.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/21\/lg-878843-340.jpg","size":"46.99","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Iz LG-a najavljuju velike promjene, pametni telefoni odlaze u historiju?

Korejska kompanija LG godinama je bila dobro poznato ime na tržištu pametnih telefona, ali i mnogih drugih oblika tehnologije. Mnogi će se sa sjetom prisjetiti LG-jevih preklopnih i kliznih telefona, koji su bili jedanko telefon kao i modni dodatak. 

No, u nekoliko posljednjih godina, LG pomalo gubi korak u utrci a velikim igračima kao što su Samsung i Apple, ali unatoč tome, sve je iznenadila odluka vrha LG-a kada su najavil ida bi njihovi telefoni mogli otići u historiju.

Kako javlja The Korea Herald, u LG Electronic, svojim su zaposlenicima najavili kak ose spremaju velike promjene u planovima koj isu vezani za proizvodnju pametnih telefona. 

- Bez obzira na promjene u smjeru rada odjela pametnih telefona, zaposleni će ostati, ne morate se bojati - istaknuo je u poruci radnicima CEO LG-ja Kwon Bong-seok.

Ove su informacije posebno zanimljive u svjetlu nedavno predstavljenih koncepata fleksibilnih pametnih telefona, a koji su se trebali pojaviti na tržištu tokom ove godine, ali i činjenice da su na nedavno održanom CES-u veću pažnje posvetili kućanskim uređajima, nego pametnim telefonima.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!