[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/14\/ivica-puljic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/14\/100x73\/ivica-puljic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/14\/ivica-puljic.jpg","size":"49.38","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Ivica Puljić:Milanović je grobar Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Ivica Puljić, čuveni bh. novinar, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona, komentirao je na društvenim mrežama aktualne političke teme u BiH i regionu.

„UN - troje mlađih diplomata iz europskih zemalja pita me zašto se Hrvatska protivi ulasku Finske i Švedske u NATO? Odgovorio sam: Zamislite da je Trump predsjednik Hrvatske, da nema nikakvih ovlasti, ali da uništava sve oko sebe. Tako dobijete Milanovića. Grobara Hrvatske i BiH“, poručio je Puljić, prenosi portal Slobodna-bosna.ba

Nešto ranije Puljić je odgovarajući na komentare otkrio i šta misli o lideru HDZ-a BiH Draganu Čoviću i njegovim secesionističkim namjerama.

„Osuđujem svaki ratni zločin što su Hrvati počinili u posljednjem ratu. Svaki. NDH je za mene fašistička, krvava tvorevina. Ali, osuđujem i svaki zločin koji su počinili Srbi i Bošnjaci. Svaki. Osuđujem svakog ratnog zločinca. Osuđujem komunističku tiraniju i zločine.

Zašto Dragan Čović nikada ne govori o Hrvatima u RS-u, gdje su gotovo nestali. Ako hoće treći entitet neka uzme malo i od Dodika. Čović podržava Ruse. Čovića nije briga za bosanske Hrvate, za Posavinu. Čović kontrolira novac, kadrove, firme. Korumpiran je. Čović uništava BiH.

Sada znate što ja mislim o Čoviću i to govorim desetljećima. To što je on prvo HDZ pobratimio s SDA i Bakirom, a kasnije s Dodikom govori da je kvarni pragmatičar. Nemojte mi, molim vas, od SDA praviti pro-bosanski temelj. Ako vrijeđate svoju inteligenciju, nemojte i moju", poručio je Puljić.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!