[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/03\/0612-mladenivanic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/03\/100x73\/0612-mladenivanic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/03\/0612-mladenivanic.jpg","size":"340.33","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / BiH

Ivanić se predsjedniku XI Jinpingu zahvalio na kineskim investicijama u BiH

Počasni predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić predvodio je delegaciju Međunarodnog centra "Nizami Ganjavi" na prijemu koji je kod predsjednika Narodne Republike Kine Xi Jinpinga održan u Pekingu.

Obraćajući se predsjedniku Kine, Ivanić je ukazao na ogroman značaj koji ova zemlja ima danas u svijetu u ekonomiji i politici, ističući značajno mjesto koje ima inicijativa "17+1" koja okuplja zemlje centralne i istočne Evrope i Kinu, a u koju je uključena i BiH.

On je zahvalio predsjedniku Xi Jinpingu na kineskim investicijama u BiH, izražavajući nadu da će tih investicija biti i u budućem vremenu.

Budući da se ove godine obilježava 70 godina nastanka Narodne Republike Kine, Ivanić je uime pedesetak predsjednika država i vlada iz cijelog svijeta čestitao kineskom predsjedniku i narodu taj jubilej i izrazio nadu da će se uspješan razvoj Kine nastaviti u narednim godinama.

Mladen Ivanić u Pekingu također učestvuje u radu konferencije o temi "Održivi razvoj i multilateralizam", saopćeno je iz PDP-a.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!