[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/04\/25\/bosnalijek-skola.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/04\/25\/100x73\/bosnalijek-skola.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/04\/25\/bosnalijek-skola.jpg","size":"357.61","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Ljepota i zdravlje

IV škola „Akutnog koronarnog sindroma“ edukovala 60 mladih ljekara

Kompanija Bosnalijek i Kardiološki edukativni centar Sarajevo (KECS) organizovali su četvrtu školu „Akutnog koronarnog sindroma u praksi“ (AKS) na Vlašiću, od 19. do 21. aprila 2019. godine.

U školi AKS je učestvovalo 60 mladih ljekara, specijalizanata, specijalista i ljekara opšte prakse iz cijele Bosne i Hercegovine. Škola je bila interaktivnog karaktera, a tokom sesija se diskutovalo o praktičnim i aktuelnim temama.

Mladi ljekari su imali aktivno učešće tokom sesija i radionica, iznosili su svoja zapažanja i postavljali pitanja eminentnim stručnjacima iz oblasti kardiologije, članovima KECS-a, o optimalnim rješenjima na predstavljene slučajeve iz njihove prakse.

IV škola AKS je ocijenjena kao veoma uspješna edukacija koja će značajno doprinijeti mladim ljekarima da uspješnije i efikasnije zbrinjavaju pacijente sa akutnim koronarnim sindromom. Zbog velikog interesa za dalju edukaciju ove vrste, škola AKS će se ponovo organizovati.

Bosnalijek kao pokrovitelj i inicijator ovog značajnog stručnog skupa se diferencira i etablira kao društveno odgovorna kompanija, koja aktivno učestvuje u razvoju i unapređenju vještina i znanja mladih ljekara, što direktno doprinosi povećanju kvaliteta zdravstvenih usluga, čiji su krajnji korisnici građani BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!