[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/26\/aa_2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/26\/100x73\/aa_2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/26\/aa_2.jpg","size":"134.91","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Italijani žele da igraju do kraja, Juventus neće biti prvak ako se sezona ne nastavi

Predsjednik FS Italije (FIGC) je u srijedu zjavio da je odlučan u tome da sezona Serije A ide do kraja, pa makar to bilo i u avgustu.

"Napravićemo sve što je u našoj moći da se prvenstvo održi do kraja, pa čak i tražiti Uefi i Fifi da se ide i poslije 30. juna i da se utakmice igraju u julu i avgustu", izjavio je Gabriele Gravina za Radio Marte.

"Preuranjeno je govoriti o nekom datumu, ali moramo ostati optimistični, što se tiče i zdravlja svih Italijana, te željeti da situacija bude završena što je prije moguće", dodao je Gravina. 

Svi sportovi u Italiji su prekinuti do 3. aprila zbog pandemije koronavirusa koja je uzrokovala  odlaganje Eura 2020. i Olimpijskih igara u Tokiju.

Prošle sedmice predsjednik FIGC-a je kazao da se nada da će prvenstvo moći da se nastavi 2. maja.

Za četvrtak su predstavnici italijanske lige, FIGC-a, sindikata igrača, treneri i predstavnici vlade dogodvorili sastanak na kome će se pokušati da procijene situaciju i izglede za budućnost. 

Gravina je odbacio mogućnost otkazivanja kraja sezone Serie A i dodjeljivanja naslova vodećoj ekipi u trenutku kada je sezona bila prekinuta, a to je Juventus. 

"To bi bio loš scenario. Nastaviću odbacivati takve opcije što duže budem mogao", dodao je. 

izvor: vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!