[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/21\/yy_2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/21\/100x73\/yy_2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/21\/yy_2.jpg","size":"85.24","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Isključenje, poklon Kepe, nesigurnost Čelsija: Liverpul lako osvojio "Stamford bridž"

Liverpul je položio prvi veliki ispit u sezoni i poslao jasnu poruku svim rivalima ko je favorit za odbranu titule u Premijer ligi.

Aktuelni šampion je slavio u Londonu protiv Čelsija (2:0), nakon dva kola ima maksimalnih šest bodova, a trijumf mu je donio Sadio Mane.Senegalac je prvo u finišu prvog poluvremena iznudio crveni karton Andreasa Kristensena, a onda je početkom nastavka i postigao dva gola poslije čega je bilo jasno da desetkovani "plavci" nemaju snagu da se vrate u derbi.

Čelsi je bio daleko od šanse da ugrozi "redse", ali je greška debitanta Tijaga Alkantare donijela penal domaćinu.

Španski vezista, koji je stigao prije nekoliko dana iz Bajerna, neoprezno je skrivio penal nad Timom Vernerom, ali je šut Žoržinja sa 11 metara lako ukrotio Alison Beker.To je prvi jedanaesterac koji je Žoržinjo promašio iz devet pokušaja u dresu Čelsija, ali i prvi koji je Alison odbranio od kada je u Liverpulu.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!