[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/17\/teheran-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/17\/100x73\/teheran-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/17\/teheran-2.jpg","size":"165.95","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Iran primljen u punopravno članstvo Šangajske organizacije za saradnju

Šangajska organizacija za saradnju dobila je novu punopravnu članicu, Iran. 

Predsjednik Irana Ibrahim Reisi saopćio je u petak da je njegova zemlja postala punopravna članica Šangajske organizacije za saradnju, javlja Anadolija. 

Šangajska organizacija za saradnju je međunarodna organizacija osnovana 2001. u Šangaju, a Iran je do prijema u punopravno članstvo imao status posmatrača.

Uz novoprimljeni Iran, Rusija, Kina, Uzbekistan, Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan, Indija i Pakistan su punopravne članice.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!