[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/24\/bunski-kanali.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/24\/100x73\/bunski-kanali.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/24\/bunski-kanali.jpg","size":"126.15","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

Investitor nije dobio okolišnu dozvole za gradnju mHE na Bunskim kanalima

Federalno ministarstvo okoliša i turizma odbacilo je zahtjev investitora za izdavanje okolišne dozvole za gradnju i korištenje dviju mini hidroelektrana na Bunskim kanalima.

Kako se navodi u dokumentu Federalnog ministarstva okoliša i turizma, koji je medijima dostavila nevladina udruge "Majski cvijet", okolišna dozvola nije izdana jer investitor nije dostavio važeće vodne akte.

Udruga "Majski cvijet" bori se protiv izgradnje mini hidroelektrana na Bunskim kanalima, južno od Mostara. Iz te udruge navode kako Bunske kanale treba upisati u registar zaštićenih dijelova prirode Hercegovačko-neretvanske županije i smatraju kako bi bilo kakvi građevinski radovi nepovratno uništili taj prirodni fenomen.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!