[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/12\/indonezija-avion-nesreca-antara-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/12\/100x73\/indonezija-avion-nesreca-antara-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/12\/indonezija-avion-nesreca-antara-1.jpg","size":"53.89","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Identificirana prva žrtva avionske nesreće u Indoneziji

Indonezijske vlasti u utorak su rasporedile više osoblja i opreme dok su nastavljene akcije pretraživanja kako bi se pronašli crne kutije iz putničkog aviona koji se srušio u subotu sa 62 osobe.

Avion Sriwijaya Air Boeing 737-500 pao je u more nekoliko minuta nakon polijetanja iz zračne luke Jakarta u subotu.

U utorak je u potrazi bilo uključeno najmanje 3.600 ljudi, što je povećanje u odnosu na prethodni dan, dok se brod s podvodnom sonarnom tehnologijom pridružio desecima drugih plovila, rekao je brigadni general Sarman, šef operacija Nacionalne agencije za traganje i spašavanje.

"Nadamo se da će s našim resursima podvodno otkrivanje biti maksimalizirano, uz povoljne vremenske uslove", rekao je Sarman, prenosi dpa.

Policija je u ponedjeljak identificirala prvu žrtvu pronađenu u Javanskom moru.

Pronađeni su i dijelove aviona, uključujući oštećenu turbinu motora te dijelova tijela, rekli su dužnosnici.

Vojska je u nedjelju priopćila da su locirana dva signala iz crnih kutija aviona - koja se sastoje od snimača podataka o letu i snimača glasa u kokpitu.

Podaci snimača mogli bi pomoći istražiteljim da rasvijetle uzrok nesreće.

Avion je bio na putu za Pontianak na otoku Borneo a let je trebalo da traje 90 minuta.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!