[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/17\/ee.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/17\/100x73\/ee.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/17\/ee.jpg","size":"349.63","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

HSV je odlučio legalizirati pirotehnička sredstva na tribinama

Samo prošle godine HSV je platio oko pola milijuna eura raznih vrsta novčanih kazni, među kojima su najviše zastupljeni oni za upotrebu pirotehničkih sredstava na tribinama. Međutim, Bernd Hoffman , predsjednik HSV-a, čovjek je koji je jednom rekao da je svjestan da su "pirotehnika sastavni element navijačke kulture u Njemačkoj" i umjesto toga okrenuo se stvaranju moralne panike, okrenuo se rješavanju problema u suradnji s navijačima.

A rješenje problema trebalo bi biti predstavljeno 8. veljače na utakmici protiv Karlsruhera , ni manje ni više nego u obliku prve legalne baklje navijača HSV-a. 

Činjenica da je Hoffman obavljao posao lobiranja dobro govori podatak da ni grad Hambrug, ni DFB, ni DFL nemaju ništa posebno protiv baklje. Naravno da im ne smeta fanovi koji su sve ovo radili i s kojim je Hoffman u pregovorima od 2018. godine. U osnovi, desetak raketa mora biti upaljeno prije nego što se mečevi pokrenu između tribina. Klub u principu mora ispuniti sve sigurnosne uvjete, a nakon toga hamburška vatrogasna jedinica izdaje dozvolu za bakljadu, što je i praksa upotrebe pirotehničkih sredstava na koncertima u Njemačkoj.

A ako sve pođe dobro, isti protokol trebao bi ostati na snazi ​​u kućnim igrama HSV-a i tokom cijele sezone. 

                                                                                                                                                                                                                            izvor; tele sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!