[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/20\/srbijansko-tuzilastvo.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/20\/100x73\/srbijansko-tuzilastvo.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/20\/srbijansko-tuzilastvo.jpg","size":"44.36","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

HGZ optužnicu srbijanskog tužiteljstva smatra nezapamćenim presedanom

Predsjednik Hrvatskoga generalskog zbora Marinko Krešić u petak je optužnicu kojima srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine (TZRZ) tereti četiri visoka časnika hrvatskoga zrakoplovstva zbog akcija u Oluji ocijenio presedanom nezapamćenim u povijesti.

Predsjednik Hrvatskoga generalskog zbora umirovljeni general bojnik Marinko Krešić u Osijeku je sudjelovao na osnivanju Stručnog savjeta - ogranka HGZ-a za Slavoniju i Baranju te je tom prigodom na novinarski upit odgovorio da "neprihvatljivim smatra mogućnost da jedna zemlja donosi zakon koji vrijedi za cijelo područje kompletne bivše Jugoslavije i da može dignuti optužnice protiv naših junaka koji nisu učinili nikakvo zlodjelo", prenosi Hina. 

"Oni nisu prešli u tuđi prostor, već su se borili na prostorima Republike Hrvatske i izvršavali svoje zadaće", rekao je Krešić i dodao kako je optužnica podignuta u drugoj državi, a odnosi se na Republiku Hrvatsku.

"To je presedan i mislim da ćemo se očitovati i dati široko izvješće o tom pitanju čim budemo imali više detalja", najavio je umirovljeni general bojnik i predsjednik HGZ-a Marinko Krešić.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!