[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/02\/xh.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/02\/100x73\/xh.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/02\/xh.jpg","size":"75.57","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Hezonja još pet godina u dresu Reala

Mario Hezonja (29) je potpisao novi petogodišnji ugovor sa Real Madridom. Hrvatski as, koji je tu mogućnost najavio još 20. juna, sada je i zvanično produžio karijeru sa Kraljevskim klubom, kako je sam rekao, "svojom kućom"

Iako još nije stigla potvrda finansijskih detalja novog ugovora, pretpostavlja će da će Hezonja zarađivati 2,5 miliona eura po sezoni, ili u totalu 12,5 miliona za petogodišnju vjernost klubu iz prestonice Španije.

Dvadesetdevetogodišnji krilni igrač je prošle sezone u Evroligi prosječno bilježio 13.5 poena, 4.6 skoka i 0.9 asistencija.

Hrvatski as je trenutno u Atini (Grčka), gde će sa selekcijom Hrvatske pokušati da se dokopa Olimpijskih igara. Na otvaranju turnira, Hezonja će na megdan Dončićevoj Sloveniji, a taj meč je na programu večeras od 20 časova,

izvor;Sport klub

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!