[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/07\/mupzdk-droga.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/07\/100x73\/mupzdk-droga.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/07\/mupzdk-droga.jpg","size":"85.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Hapšenje u Maglaju zbog droge

Policija PS Maglaj došli su do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima osobe O.M., rođenog 1995. godine, iz Maglaja koja se dovodi u vezu s neovlaštenim posjedovanjem i prodajom opojnih droga. 

U skladu s prikupljenim operativnim saznanjima, a s ciljem dokumentovanja krivičnog djela, službenici Policijske stanice Maglaj su u mjestu Jablanica, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi O.M.

Izvršenim pretresom pronađeno je i oduzeta droga amfetamini (speed), biljne materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu i 858 tableta koje sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno.

Pronađena materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja. Nakon izvršenog pretresa O.M. je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Policijske stanice Maglaj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", saopćeno je iz MUP-a ZDK.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!